5. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı İstanbul’da başlıyor

Türkiye’de cami restorasyonu alanında çalışan firmaları, üniversite öğrencilerini, belediye başkanlarını, dernekleri, milletvekillerini ve müftülükleri...

5. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı İstanbul’da başlıyor
Türkiye’de cami restorasyonu alanında çalışan firmaları, üniversite öğrencilerini, belediye başkanlarını, dernekleri, milletvekillerini ve müftülükleri buluşturan 5. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, 12 Nisan’da İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Üç kez İstanbul’da ve bir kez Kocaeli’de düzenlenen Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, ilk kez düzenlendiği 2014 yılından bugüne ‘ilk sektörel fuar’ olmanın verdiği önemli misyonuyla hem yurt içinden hem de yurt dışından ciddi oranda katılımla sektörü daha çok profesyonelle buluşturmaya devam ediyor. Son teknoloji ile üretilen ürünleri köklü firmaların kalitesiyle buluşturan fuar, Osmanlı ve Selçuklu sanatının birçok örneğini de ziyaretçilerine sunuyor. Türkiye’den her ilinden ve dünyanın birçok ülkesinden ve şehrinden imamları, cami dernekleri yöneticilerini, mimarları, hayırsever iş adamlarını, Türkiye’de cami restorasyonu alanında çalışan firmaları, üniversite öğrencilerini, belediye başkanlarını, dernekleri, milletvekillerini ve müftülükleri bir araya getiren fuar, 5. kez 12-15 Nisan tarihleri arasında ekonominin ve fuarcılığın kalbi olan İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB ve İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi (İFM) ve Proaktif Fuarcılık’ın destek verdiği fuara 2018 yılında Türkiye’den ve yurt dışından 8 firma ile toplam 112 firma katılacak.
Proaktif Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, cami yapı ekipmanları sektörünün Türkiye ekonomisine katkısının yıllık 500 milyon dolar civarında olduğuna ve ekonomik sistemle birlikte büyüdüğüne dikkat çekerek, “Camide göz ardı edilemeyecek, incelikle düşünülmesi gereken cami kültürü ve adabı, estetiği, mimari, ısıtma, minare, yapı ve dekorasyon, aydınlatma, ses sistemi, mihrap, minber, kürsü gibi olmazsa olmaz ayrıntıların önem kazandığı, her birinin birbirinden değerli olduğu birçok bölüm var, hepsinin ayrı ayrı ciddi etüdü yapılmalıdır” dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü