Yozgat’ta besicilik yapan Selahattin Atalay, büyükbaş hayvan üretimini arttırarak ülke ekonomisine katkı sağlama hedefi ile yüzde 30 devlet desteği ile 100...
Yozgat’ta besicilik yapan Selahattin Atalay, büyükbaş hayvan üretimini arttırarak ülke ekonomisine katkı sağlama hedefi ile yüzde 30 devlet desteği ile 100 adet şarole cinsi damızlık inek ithal etti. Yozgat’ın Yerköy ilçesi Arifoğlu köyünde kurduğu bin adet kapasiteli tesiste besicilik yapan 33 yaşındaki girişimci Selahattin Atalay, hayvan başına devletten aldığı yüzde 30 hibe ile tesisine damızlık inek ithal etti. Atalay 100 Şarole cinsi dişi hayvan alarak damızlık üretime başladı. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve kaliteli ırk üretmek için inek ithal ettiğini belirten Atalay, 2018 yılında üretim kapasitelerini yüzde 500’e çıkarmak istediklerini belirtti. Çiftliğinde 500 adet Simental, Şarole ve Limuzin cinsi besilik büyükbaş hayvan bulunduğunu ifade eden Atalay, “Yozgat’ın Yerköy ilçesine kurduğumuz bin başlık kapalı ve açık tesisimizde ilk önce besi tesisi olarak müracaat ettik. Ülke ekonomine katkıda bulunalım diye. Sonradan da Yozgat’ta bir ilki Sarole cinsi dişi damızlık üretimine geçtik. Sadece bunlardan damızlık alalım, buzağı büyütelim kaliteli ırk üretelim istedik. Şarole ister istemez etçil bir ırk olduğundan dolayı süt üretimi yapmayacağımız için Şarole dişisine karar verdik o yüzden de memnunuz. Yaklaşık 100’e yakın Şarole dişimiz var. Devlet teşvikli yüzde 30 hibeli aldık. Onu da tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. İnşallah 2018 yılında devlet teşviki ile birlikte biz bu kapasiteyi üretimde yüzde 500’e çıkaracağız. Şu an yaklaşık çiftliğimizde 600’e yakın hayvanımız var. Bunun yüz tanesi üretim amaçlı, 500 tanesini de besi olarak bulunduruyoruz” dedi.
YASAL UYARI
Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.
YORUM YAZ
Yorumunuz başarıyla gönderildi
Lütfen tüm alanlarını doldurunuz ve e-posta adresinizi kondrol ediniz.
Şuan da işlem yapılamıyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz