‘Dijital İkiz’ teknolojisiyle hem dijital hem butik üretim
Alman teknoloji şirketi Siemens’in ‘Dijital İkiz’ teknolojisiyle hem dijital hem butik üretim yapılabiliyor. Söz konusu teknolojide, nesnelerin üzerine...
Alman teknoloji şirketi Siemens’in ‘Dijital İkiz’ teknolojisiyle hem dijital hem butik üretim yapılabiliyor. Söz konusu teknolojide, nesnelerin üzerine yerleştirilmiş sensörlerden gelen veriler kullanılarak fiziksel bir üretimin bire bir kopyası dijital ortamda simüle ediliyor ve tam olarak hazır olunduğunda gerçek üretime geçiliyor.
Yükseliş ivmesini artıran dijital dönüşüm, günlük hayatı ve iş yaşamını kökten değiştirirken, şirketler için de rekabet konusunda en öncelikli konu haline gelmiş durumda. Artık dijital dönüşümünü başaramayan şirketler verimlilik ve rekabette geride kalıyor.
‘Dijital İkiz’ ile gerçek dünya sanal ortamda
Alman teknoloji şirketi Siemens, ‘Dijital İkiz’ teknolojisi ile gerçek dünyayı sanal ortama taşıdı. Söz konsusu şirket bu teknolojiyi, ürün portföyünün ‘Dijital İkizi’ni oluşturarak kullanıyor. Nesnelerin üzerine yerleştirilmiş sensörlerden gelen veriler kullanılarak fiziksel bir üretimin bire bir kopyası dijital ortamda simüle ediliyor ve tam olarak hazır olunduğunda gerçek üretime geçiliyor.
Dijital İkiz teknolojisi ile üretim anlayışına yeni bir soluk getirdiklerini dile getiren Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Siemens’in Dijital İkiz teknolojisi sayesinde şirket ve kurumların araştırma, test ve üretim süreçleri çok daha hızlı, verimli ve ekonomik hale geliyor. Bugüne kadar ‘Dijital İkiz’ teknolojisini de kullanarak gerçekleştirdiğimiz dijitalizasyon projeleri ile, şirketlerin hızlı ve ucuz sanal testler yapmasını, hatta yeni ürün geliştirme ve pazara çıkış sürelerinin kısalmasını sağladık. Siemens’in Dijital İkiz teknolojisi ile dijital üretime geçilebilirken, butik üretimin de gelişmesini, giderek yaygınlaşmasını sağlıyoruz” dedi.
Siemens için Türkiye inovasyon üssü
Ülkemizin bilim ve sanayi politikalarıyla uyumlu biçimde faaliyetlerini hayata geçiren Siemens Türkiye, AR-GE ve İnovasyon Merkezleri’nde çalışan Türk araştırmacı ve mühendislerle yarının teknolojilerini bugünden geliştiriyor. Geçen Aralık ayında Gebze’de yeni bir fabrikayı bünyesinde katan Siemens Entegre Üretim Tesisleri, Organize Sanayi Bölgeleri içinde dijital dönüşüm merkezleri açılması yönündeki ulusal yaklaşımın somut örneklerinden biri niteliğinde.
Siemens’in AR-GE çalışmalarını yürüttüğü Kurumsal Teknoloji Bölümü’nün, 50 kişiyle başladığı yolda bugün 550 kişiye ulaştığı bildirilirken AR-GE ve İnovasyon Merkezleri’nde yüzde 30 kadın çalışan oranına sahip olan Siemens Türkiye’nin bu alanda yaptığı harcamalar, Türkiye ortalamasının ‘2’ katına ulaşıyor. 2017 yılında 27 milyon euro tutarında AR-GE yatırımı gerçekleştiren Siemens Türkiye, 2018 yılında yüzde 25’lik bir artışla 34 milyon euroya ulaşmayı hedefliyor. Siemens Türkiye yeni AR-GE yatırımlarını özellikle Dijitalizasyon ve Endüstriyel Bulut teknolojilerine odaklamayı planlıyor.
“Siemens Türkiye çalışanlari da dijitalleşiyor”
Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, dijital çözüm ve uygulamalarla pazarı dijitalleştirirken, diğer yandan kendi dijital dönüşüm programları ‘Dijital Master Plan’ı da yürüttüklerini vurguladı. Bu kapsamda, ‘Dijital Olgunluk Endeksi’ projesini başlattıklarını anlatan Gelis, “Siemens Türkiye, çalışanların dijital yetkinlik seviyelerini ölçüyor ve ardından her çalışana kendi bulunduğu seviyeye göre eğitim ve gelişim planları sunuyor. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte sektörde bulunmayan nitelikte insan kaynağının yetiştirilmesi hedefleniyor” dedi.
‘Dijital Master Plan’ kapsamında çalışanların mobil cihazlarla yaptıkları işlemlerin artırılması yoluyla zaman ve esneklik kazanmaları için de adımlar atılıyor. Bu amaçla iç süreçlerin dijitalleştirildiği Siemens Pocket isimli mobil uygulamayla çalışanlar, rutin süreç onayları, iyileştirme fikirleri veya yıllık izin girişleri gibi işlemleri mobil cihazları üzerinden yapabiliyor. Uygulama üzerinden yapılan işlemler çalışanlara yüzde 50 zaman avantajı sağlıyor. Siemens Türkiye, 2018’de yeni özelliklerle geliştireceği Poket’ı çalışanlarının en çok kullandığı mobil uygulamalardan biri haline getirmeyi hedefliyor.
YASAL UYARI
Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.
YORUM YAZ
Yorumunuz başarıyla gönderildi
Lütfen tüm alanlarını doldurunuz ve e-posta adresinizi kondrol ediniz.
Şuan da işlem yapılamıyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz