Marmaris Belediye Meclisi Mart ayı 3. Olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı öncesi meclis üyeleri sohbet etti. AK Partili Meclis üyesi Salih Taşkın, Marmaris Belediyesi’nin Değirmanyanı’ndaki tarihi değirmenle ilgili yaptığı çalışmayı gündeme getirdi.Buna benzer bir çalışmanın Bozburun Adaboğazı’nda da yapılmasını istedi. Taşkın “ Değirmenyanı’nı yapıyormuşsunuz. Hakikaten sevindim. Bozburun’da Adaboğazı da yapılırsa iyi olur. Valilik de yardım ediyor. Orada şapeller var, mahsen var.hamam var. “ dedi.Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bu çalışmaları önemsediklerini belirtti ve şunları söyledi. Acar “ Bölgedeki tarihi zenginliklerle ilgili ciddi potansiyel var. Amos, Asartepe buna örnek. Kültür Bakanlığı’nın bünyesinde olan yerler. Önergeyle benzer konuyu gündeme alacağız. Aynı fikirdeyiz. Bunların çalışması yapılmalı. Nimara Mağarası’nda belediye desteğiyle kazı çalışması yapıldı. Müze müdürlüğü ile beraber. Tamamen bitmedi. Yol, su sorunu var. Birçok kurul devreye girince birçok konuda sıkıntı yaşıyorsunuz. Bu konuyla Marmaris Belediye Başkan Yardımcımız İsmet Kamil Öner ilgileniyor. Bu çalışmaları hızlandırmamız lazım. “dedi.
Bu konuşmanın ardından meclis toplantısı başladı. Toplantıda biri gündem dışı olmak üzere iki madde karara bağlandı. Meclis belediyeye bağlı Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Sahnesi ve Marmaris Kültür ve Sanatevi’nde bulunan sergi ve toplantı salonlarında 2018 yılı için alınacak ücret tarifesini belirledi. Bütçe komisyonuna havale edilen maddeyle ilgili komisyon kararını Hakkı Şevket Bayındır okudu. Karara göre, AKM Tarık Akan Sahnesi’nde düzenlenecek ticari etkinlikler için 1500 Lira alınması, Kültür ve Sanatevi’ndeki sergi solunundan KDV Dahil günlük 50 Lira, haftalık 300 Lira alınması, kamu kurumlarından ücret alınmaması kararı verildi.
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, gündem maddesiyle ilgili bilgi verdi. Tarifelere zam yapılmadığını söyledi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis önergeyle gündeme alınan diğer madde İyilik Kayalığı Arkeo Parkı projesiydi.
Başkan Acar, birinci derece arkeolojik sit içinde kalan İyilik Kayalığı’nın kültür turizmine kazandırılması , tanıtım araçlarıyla görünürlüğünün arttırılması, için GEKA projesi hazırladıklarını kaydetti. Başkan Acar gündem maddesi hakkında “ GEKA projesi kapsamında kamu kurumları ve belediyeler, GEKA’nın desteğinden yararlanmak için projeler sunuyor. Bizim aslında ilk düşüncemiz, kale çevresinin iyileştirilmesi için proje çalışmasıydı. Oradaki mülkiyetler özel olduğu için Geka kapsamına alınamayacağı söylendi. İyilik Kayalığıyla ilgili kazı çalışmaları daha önce yapılmıştı. Bunun devamının yapılması, uygun olacağı görüşü alındıktan sonra bunu meclise getirmenin uygun olacağını düşündük “ dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.
YORUM YAZ
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.
BENZER HABERLER