Tokat’ın Zile ilçesinde son 20 yılda üretimi artan mor soğan Arap ülkelerine ihraç ediliyor.Zile ilçesinin toprak yapısı ve iklim özellikleri dikkate...
Tokat’ın Zile ilçesinde son 20 yılda üretimi artan mor soğan Arap ülkelerine ihraç ediliyor. Zile ilçesinin toprak yapısı ve iklim özellikleri dikkate alındığında mor soğan üretimi için oldukça uygun bir yetiştirme alanına sahip olduğu kaydedildi. Buna bağlı olarak son yıllarda ilçede üretim miktarı her geçen gün daha da artmakta olan mor soğan daha çok yurt dışına ihraç edilirken, yurt içinde ise balık tüketiminin yoğun olduğu yerlerde tüketildiği belirtildi. ’Balık soğanı’ olarak da bilinen mor soğanın lezzeti ve aroması ile damaklarda ayrı bir lezzet bıraktığı, kış ayında saklanma özelliğinin iyi olması nedeniyle yıl içerisinde 7 ay süreyle tüketildiği bildirildi. Mor soğan üreticilerinden Mehmet Kocaman, 2016 yılı içerisinde yaklaşık olarak 5 bin ton mor soğan üretimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Ürettiğimiz bu ürünler Suudi Arabistan, Dubai ve Ürdün gibi Arap ülkelerine ihraç ediliyor. Bu soğan, ülkemizde daha çok balık tüketiminin olduğu İstanbul, İzmir ve Karedeniz illerinde büyük ilgi görüyor” dedi.
YASAL UYARI
Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.
YORUM YAZ
Yorumunuz başarıyla gönderildi
Lütfen tüm alanlarını doldurunuz ve e-posta adresinizi kondrol ediniz.
Şuan da işlem yapılamıyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz