Marmaris nöbetçi eczaneleri

Ortadoğu Enerji Grubu’ndan rüzgar ve jeotermal enerji atağı

Ortadoğu Enerji Grubu, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarına çöp gazından enerji üretiminin yanı sıra rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji yatırımları...

Ortadoğu Enerji Grubu’ndan rüzgar ve jeotermal enerji atağı
Ortadoğu Enerji Grubu, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarına çöp gazından enerji üretiminin yanı sıra rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji yatırımları ile devam ediyor. Grup, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarıyla 300 bin evin aydınlatılmasına ve yıllık yaklaşık 1,5 milyon ton karbondioksit emisyon azaltımına katkı sağlıyor.
Ortadoğu Grup, 40 yıla yakın bilgi birikimi, uluslararası deneyimi, güçlü teknolojik donanımı ve konusunda uzman kadrosuyla 2007 yılında enerji sektörüne adım atarak yatırım hamlesi başlattı.
Grup açıklamasına göre Ortadoğu Enerji Grubu olarak yenilenebilir enerjinin tüm türlerine yoğun ilgisi olan, bugün faaliyetlerine çöp gazından enerji üretiminin yanı sıra rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve jeotermal enerji yatırımları ile devam ediyor. ‘Çevre dostu enerji üretimi’ anlayışı ile yenilenebilir enerji alanında projeler gerçekleştiren Ortadoğu Enerji Grubu, yatırımlarına sadece ticari açıdan bakmayıp aynı zamanda gelecek nesilleri de düşünerek hareket ediyor. Grup, yerli ve temiz enerji üretimine katkı sağlayacak her projeye, boyutuna bakmaksızın önem vermekte ve yenilenebilir enerji üretiminin her alanında faaliyetlerini sürdürüyor.
Ayrıca Ortadoğu, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarıyla 300 bin evin aydınlatılmasına ve yıllık yaklaşık 1,5 milyon ton karbondioksit emisyon azaltımına katkı sağlıyor.
Çöp gazından enerji üretiminde dünyada ilk 5’te
Ortadoğu Grup bünyesinde 2007 yılında faaliyete geçen Ortadoğu Enerji Grubu, 2009 yılında İstanbul’da Avrupa’nın en büyük, dünyada ise ilk 5 arasında yer alan Kemerburgaz Odayeri Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretimi Santrali’yle; (33,8 MWe) enerji sektöründe üretim faaliyetlerine başladı.
Yapılan açıklamaya göre şirket, kısa sürede enerji sektöründe büyüyerek başta 2010 yılında Şile Kömürcüoda (16,9MWe) ve 2012 yılında Kocaeli Solaklar Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretimi Santrali (6,5 MWe) projelerini tamamlayıp, faaliyete geçirdi. 2015’te de Kocaeli Dilovası Çöp Gazından Enerji Üretim Santrali’ni (2,13 MWe) devreye aldı. Odayeri, Kömürcüoda ve Solaklar ve Dilovası sahalarında yenilenebilir enerji kaynaklarına endeksli üretim yapan Ortadoğu Enerji Grubu, Şu anda toplam 4 santralde yıllık 460 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştiren şirket, ürettiği bu elektrikle yaklaşık 300 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.
Bu projeler kapsamında kurulan sistemlerle, depolama alanlarında oluşan ve karbondioksite göre 28 kat daha zararlı olan metan gazının neden olduğu sera gazı etkisinin önüne geçiliyor. Şirket, gerçekleştirdiği 4 projeyle karbondioksit emisyon azaltımına yıllık yaklaşık 1,5 milyon ton katkı sağlıyor.
Ortadoğu Grup, Çöp Gazından Enerji Üretim Projesi ile ICCI 2011’de ‘En Çevreci Yatırımcı’ ödülünü, 2013 yılında İstanbul Sanayi Odası KOBİ Çevre Dostu Uygulama Jüri Özel Ödülü’nü ve Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı Türkiye KOBİ Kategorisi ikincilik ve son olarak 2017 yılında Dubai Yüksek Enerji Konseyi tarafından düzenlenen Emirates Enerji Ödüllerinde ‘Büyük Enerji Projeleri’ kategorisinde birinci oldu. Şirketin aynı zamanda Uluslararası Katı Atık Birliği’nde (ISWA) ‘Gold Member’ üyeliği bulunuyor.
Rüzgar ve jeotermal enerji yatırımları
Ortadoğu Enerji Grubu, 2012 yılında rüzgar enerjisi alanında Demirer Holding ile ortaklık kurarak geliştirdiği Karamürsel RES, Çerkeş RES, Hamsi RES, Poyraz Gölü RES ve Fener RES projelerinin yatırımına girişti. Bunlardan Balıkesir’de devreye alınan Poyraz Gölü RES’te, 30 MW kurulu güçle yıllık 100 milyon kWh elektrik üretiliyor. Yıllık yaklaşık 65 bin ton karbondioksit emisyon azaltımını sağlayan Poyrazgölü santrali ile 18 bin haneye elektrik sağlanıyor. Şirketin, Kocaeli, Çankırı, Balıkesir ve Sinop illerinde toplam kurulu gücü 150 MW olan rüzgar enerjisi üretim lisansı bulunuyor.
Ortadoğu Enerji Grubu’nun , jeotermal alanında ise Manisa’nın Alaşehir ve Sarıgöl İlçelerinde 3 adet, Kütahya’nın Simav ilçesinde 1 adet olmak üzere toplamda4 adet jeotermal kaynak arama lisansı bulunuyor. İlk olarak Manisa Alaşehir’den başlanacak olan proje 3 faz olarak planlanıyor ve ilk fazın sondajlarına 2018 yılının ortasında başlanacak. İlk faz 24 MWe olacak ve tüm fazlar tamamlandığında şirketin Manisa’daki jeotermal kurulu gücü 72 MWe olacak. Türkiye’nin jeotermal enerjisi alanındaki potansiyelinin kullanımına katkıda bulunmayı hedefleyen şirket, bu çerçevede Ege bölgesinde yüksek potansiyelli saha araştırmaları yapmaya da devam ediyor.
Ortadoğu Enerji Grubu, 90 MW’lık mevcut kurulu gücü, 210 MW lisans kapasitesi ile 5 yıl içerisinde 500 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü