Marmaris nöbetçi eczaneleri

Otelciler Booking.com yasağına tepkili

Booking.com’a erişimin yasaklanması Türkiye’de otelcilerin tepkisine neden oldu.

Otelciler Booking.com yasağına tepkili

Booking.com’a erişimin yasaklanması Türkiye’de otelcilerin tepkisine neden oldu. Zaten kötü bir sezon geçiren otelciler ellerinden böyle bir aracın alınmasını da doğru bulmuyor. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Booking.com’a erişim yasağının şimdiye kadar sadece Türkiye’de yaşandığına dikkat çekti. Kısa sürede yasağın kalkmasını beklediklerini kaydetti.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Booking. Com’a erişimin engellenmesini Marmaris Haber’e değerlendirdi. Bülbüloğlu “ Çok mutlu değiliz.Kötü sezona giriş yaptığımız günlerde elimizdeki böyle enstrümanın  alınması doğru olmadı. Türkiye’de ve yurt dışındaki oteller kullanıyor bunu. Ben geri geleceğini düşünüyorum. TÜRSAB’ın da böyle karara aracılık etmesini doğru karşılamıyorum. Türkiye’de sıkıntılı bir sezon var bütün dünya bunu biliyor. TÜRSAB da bunu çok iyi biliyor. Tabi haklarını arasınlar.Devletimiz ekonomik kayba uğramasın. Ancak erişimin yasaklanmasını,bizi ziyaret edecek misafirlerin yoksun bırakılmasını, elimizden böyle bir aracın alınmasını hele de şu zamanda yapılmasını çok da doğru bulmuyorum. Eminim ki en kısa sürede bu yasak kalkacaktır. Biz bize gelecek misafirlerin tamamının vergisini ödüyoruz. İki taraflı bakmak lazım.” Dedi.

Bülbüloğlu, Türofed olarak Booking. Com ile görüşmeler yaptıklarını belirtti.Bülbüloğlu “TÜROFED olarak Booking.com ile görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde bir açıklamaları olacak. Ondan sonra bir değerlendirme yapmayı düşünüyoruz. Hollanda merkezli biliyorsunuz bu portal onlarla da görüşme yazışma yaptık. Biz onlardan olumlu bir adım bekliyorduk vergisel anlamda. Türkiye hukukunu ve kendi memleketin çıkarlarını düşünerek. Tavsiyelerde bulunmuştuk. Onların da çalıştığını biliyoruz bu konuda. Onların açıklamasına göre biz de Türkiye kamuoyuna açıklama yapacağız.” Dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü