Sebzelerde en yüksek yeterlilik derecesi havuçta oldu
En yüksek yeterlilik derecesi yüzde 113,2 ile havuçta gerçekleştiTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016-2017 dönemi bitkisel ürün denge tabloları; ’Sebzeler’...
En yüksek yeterlilik derecesi yüzde 113,2 ile havuçta gerçekleşti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016-2017 dönemi bitkisel ürün denge tabloları; ’Sebzeler’ istatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam sebze ürünlerinde, 2016-2017 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi yüzde 106,7 olarak gerçekleşti. Toplam sebze arzının büyük bir kısmı yurt içinde tüketilirken sadece yüzde 6,6’lık bölümü ihraç edildi. Kök ve yumru sebzeler grubundan havuç yüzde 113,2 ile en yüksek yeterlilik derecesine sahip iken bunu yüzde 112,7 ile kuru soğan ve yüzde 100,5 ile turp izledi. Meyvesi için yetiştirilen sebzeler grubunda, toplam sebze üretiminde en büyük paya sahip domatesin yeterlilik derecesi yüzde 111,3 olarak gerçekleşti. Bunu yüzde 108,9 ile biber, yüzde 107,2 ile sakız kabak takip etti. Baklagil sebzeleri grubunda, yeterlilik derecesi taze baklada yüzde 103,6 ve taze bezelyede yüzde 102,9 iken en düşük yeterlilik derecesi yüzde 100,3 ile taze fasulyede gerçekleşti.
YASAL UYARI
Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.
YORUM YAZ
Yorumunuz başarıyla gönderildi
Lütfen tüm alanlarını doldurunuz ve e-posta adresinizi kondrol ediniz.
Şuan da işlem yapılamıyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz