Silifke çileğinin fiyatını kaymakam ve üreticiler birlikte belirledi

Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin’in Silifke ilçesinde Kaymakam Şevket Cinbir, tarlada çilek hasadı yapıp, üreticiler ve tüccarlarla...

Silifke çileğinin fiyatını kaymakam ve üreticiler birlikte belirledi
Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin’in Silifke ilçesinde Kaymakam Şevket Cinbir, tarlada çilek hasadı yapıp, üreticiler ve tüccarlarla birlikte çilek fiyatını belirledi.
Kaymakam Şevket Cinbir, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve çilek üreticisi Nurettin Kaynar, Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün ve Atayurt Halk Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer ile birlikte çilek hasadı yapan tarım işçilerini ziyaret edip, çilek topladı. Daha sonra üretici ve tüccarlarla bir araya gelen Kaymakam Cinbir, komisyoncular ve üreticilerle çilek fiyatını belirledi. Çileğin fiyatı kalitesine, cinsine, büyüklüğüne ve paketleme şekline göre 3 lira 75 kuruş ile 5 TL olarak tespit edildi.

\"Çileklerimiz hormonsuzdur\"
Kaymakam Cinbir yaptığı açıklamada, çileğin büyük olmasının hormonlu olduğu anlamına gelmediğini ve Silifke çileğinin kesinlikle hormonlu olmadığını kaydetti. Çileğin büyük olmasının Silifke çileğinin farkı olduğunu ifade eden Cinbir, \"Cenabı Allah’ın Silifke’ye yaptığı bir torpilin sonucudur bu. Netice itibariyle Silifke’deki tarım bu. Silifke’deki çileğe göre bir başka yerde çilekler biraz küçük oluyorsa Silifke’deki çileklerin hormonlu olduğu anlamına gelmez. Bu Silifke’deki çileğin kalitesini gösterir, şeklini gösterir. Bu tür gelişi güzel haberlerin yapılması hem üreticimizi üzer, hem komisyoncumuzu üzer. Silifke’den toplanıp pazarlanan çileklerimiz hormonsuzdur ve vatandaşlarımız rahatlıkla bu çilekleri alabilir. Çileğin iri olması hormonlu mu tereddüdünü beraberinde getiriyor ama böyle bir tereddüte gerek yok. Silifke’deki üretim takip ediliyor. Kullanılan ilaçtan tutun, hasat zamanındaki işlemlere kadar takip edilen aşamaları var. İç ve dış piyasaya sunulan çilek hormonsuzdur diye yenilebilir\" dedi.
Silifke çileğine hem yurt içinden hem de yurt dışında önemli talep olduğuna dikkati çeken Cinbir, “Çileğin en önemli tarım ürünlerinden biri olduğunu görüyoruz Silifke’de. 21 bin 500 dekar alanda çilek üretimi yapılıyor. Bunun 2 bin dekarı kapalı alan ve 600 dekar alanda da topraksız çilek üretimi yapılıyor. Silifke’de Kasım ayında pazara çilek çıkıyor ve Temmuz ayı sonuna kadar da hasat devam ediyor\" dedi.
Çilek tarlasına gidip çileğin nasıl toplandığına şahit olduklarını, işçilerle çilek topladıklarını ve daha sonra da fiyatı belirlediklerini vurgulayan Cinbir, \"Hem üreticilerimizi hem de tüccarlarını memnun eden bir fiyat oldu. Umuyoruz ve diliyoruz ki burada üretilen çilekler hem üreticilerimizle hemde tüccarlarımızla Göksu deltasının bereketiyle birlikte hem yurt içinde hemde yurt dışında dünya insanlığıyla buluşmuş olacak\" dedi.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da Silifke çileğinin sadece Türkiye’de değil dünyada bir marka olduğunu söyledi. Silifke çileği için coğrafi işaret tesciline başvurduklarını, çalışmaların devam ettiğini ve kısa sürede coğrafi işaret tescilini alacaklarını vurgulayan Kaynar, \"Evet çilek iri gözüküyor ama bu Silifke çileğinin ve türünün özelliği. Hormondan bile bahsetmek istemiyoruz çünkü çileğin yapısına hormon uymaz. Çileği iyi tarım uygulamalarıyla yetiştiriyoruz, tamamen tüketicinin sağlığını düşünüyoruz\" dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü