Antalya’da teknecilerden iskele tepkisi

Antalya’da yaklaşık 500 tekne sahibi Kundu Çayı’na teknelerini bağlamak için kullandıkları iskelelerin Aksu Kaymakamlığınca yıkım kararı çıkarılmasına tepki...

Antalya’da teknecilerden iskele tepkisi

Antalya’da yaklaşık 500 tekne sahibi Kundu Çayı’na teknelerini bağlamak için kullandıkları iskelelerin Aksu Kaymakamlığınca yıkım kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.
Aksu ilçesine bağlı Kundu Çayı’nda ıslah çalışmaları kapsamında balıkçıların teknelerini bağlamak ve yanaştırmak için kullandığı ahşap iskele ile barınaklara Aksu Kaymakamlığı tarafından yıkım kararı çıktı. Bu karara yaklaşık 500 balıkçı ve özel tekne sahibi tepki gösterdi.
Çaya gelen 20 balıkçı adına konuşan Bahadır Malkoç, 1,5 yıl önce Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından çayda ıslah çalışması yapıldığını hatırlatarak, “O dönemde yaptığımız iskelelerimiz yıkıldı. Teknelerimizi ne yapacağız’ diye sorduğumuzda ıslah yapan müteahhit firma yetkililerinin kendilerine \"Islah çalışması bittikten sonra iskelelerinizi yeniden yapabilirsiniz\" dedi. Islah çalışması bittikten sonra müteahhit firma yetkililerinin de yardımıyla iskelelerimizi yeniden kurduk” dedi.

\"Bize yer göstersinler\"
15 gün önce ise Aksu Kaymakamlığından gelen görevlilerin çaya gelip fotoğraf çekip rapor tuğunu aktaran Malkoç, “Bir gün önce de Kundu Muhtarlığına iskelelerin yıkımına ilişkin iskele sahiplerine tebligat geldi. Tebligatları görünce büyük bir şok yaşadık. Tebligatta 29 Mayıs’ta iskelelerin yıkılacağı belirtiliyordu. Bu çayda ortalama 500 tekne var. Bu tekneler buradan giderse 500 tekneyi alabilecek Antalya’da balıkçı barınağı ya da iskele yok. İskelelerimiz yıkılırsa mecburen tekneleri dere ortasına demirleyeceğiz. Biz burada kaçak iş yapmıyoruz. Hepimizin ruhsatı var. Vergimizi veriyoruz. ’Bize yer gösterin oraya gidelim ya da Manavgat Nehri’nde olduğu gibi beton atın aylık işgaliyesini ödeyelim’ diyoruz. Bu teklifimiz de kabul edilmedi\" dedi.

\"Çocukluğum burada geçti\"
Çocuk yaşlardan beri çayda balıkçılık yapan 70 yaşındaki Hüseyin Bulut, “Kendimi bildim bileli bu çayda balıkçıyım. Geçimim, ekmeğim buradan. Burada doğdum, burada büyüdüm. Balıkçılık bana babamdan miras kaldı. Çocuğum da devam edecek. Bu çayda 5 tekne eskittim. Devletime vergimi veriyorum. Bize yer göstersinler. Biz devletin malını işgal etmeyiz. Biz bu köylüyüz\" diye konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü