Marmaris nöbetçi eczaneleri

DENİZ Mİ FOSEPTİK ÇUKURU MU?

Marmaris Çevreciler Derneği geçenlerde denizin dibine foseptik boşalttığını tespit ederek, gerekli mercilere ulaşarak lağım atığının denize boşaltılmasını engellemişti

DENİZ Mİ FOSEPTİK ÇUKURU MU?

Marmaris Çevreciler Derneği geçenlerde denizin dibine foseptik boşalttığını tespit ederek, gerekli mercilere ulaşarak lağım atığının denize boşaltılmasını engellemişti. Vatandaşların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla tekrar denizin dibine foseptik’in boşaltıldığı görüldü. Vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılanan olayda “Deniz mi foseptik çukuru mu? Belli değil ” diye yorumlanması dikkat çekti.

Dünyanın incisi Marmaris’te vatandaşlar tarafından sosyal medyada paylaşılan, denize boşaltılan Foseptik görüntüleri büyük tepkilere neden oldu. Foseptik’in denize boşaltılması hem çevreye zarar veriyor, hem de insan sağlığı ile oynanıyor ama hala gereken yapılmıyor.  Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, Azmaklardan körfeze akan foseptik olayını çok daha önceden tespit edildiğini belirtmesine rağmen, denizin dibine tekrar bırakılması şaşkınlık yarattı.

 Marmaris’te birçok yerde foseptik atık atıldığını söyleyen Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin,  “Körfez suyu göz göre göre kirletiliyor ve insan sağlığı tehlikeye atılıyor. Marmaris’te insanların yoğun bir şekilde denize girdiği bir alanda, sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kahverengi güzel renktir açıklaması yapıyor” dedi.

“SEZON AÇILMADAN ALT YAPILAR KONTROL EDİLSİN”

Sezon açılmadan alt yapılarının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Kutengin şu ifadelere yer verdi, “3 Mart Salı günü evvelce tespit ettiğimiz Azmaklardan Körfeze akan Foseptik’i, Marmaris Belediyesine haber vermiştik. MUSKİ Sorumluluğunda olmasına rağmen derhal gelip bakılmış ve akıntı durdurulmuştu. Ancak tekrar aynı yerde ve Uzunyalı,  Kısayalı ve Aktaş’ta ve birçok yerde akıntı dolayısıyla foseptik kokusu yayılmış durumda. MUSKİ Marmaris şubesinden Foseptiğin çıkış noktasını ve ceza uygulanıp uygulanmadığını öğrenmemiz mümkün olmadı.”

“ORMANLARIMIZ YOK OLURSA MARMARİS BİTER”

Marmaris Körfezinin kirlenmesi azmaklarda çökelti havuzlarının olmayışı ile sadece yağmur sularının taşıdığı erozyon çamuru ile değil, bir sorun da bu Foseptiklerdir. Sezon açılmadan alt yapıların kontrol edilmesi gerekiyor. Marmaris’in çevre olumsuzluklarını ilgili ve yetkili mercilere bilimsel raporlarla ve görüntülerle bildirmemize ve  hatta Yalancı Boğaz Arıtma sistemlerinin çalışmadığını revizyon gerektiğini bildirmemize rağmen duyarsız kalınması, dünyanın İncisi denilen Marmaris’in sonunu hazırlamaktadır. Körfezimiz, Ormanlarımız biterse Marmaris’in biteceğini on yıldır anlatamadık. Sahil şeridinde hem görüntü, hem koku bu kirlenmenin teyididir. 

                                                                    Haber : Manşet gazetesi muhabiri Burcu Çelik

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü