Kars’ta bir işadamı kurduğu imalathane de Horasan harcıyla depreme, yangına dayanıklı, ısı yalıtımlı hazır konut yapıyor.Duvarları parça parça üretilen konutlar daha sonra birleştirilerek ev haline getiriliyor.
Kars’ta yaklaşık 33 yıldır müteahhitlik yapan işadamı Numan Zincirkıran konut yapımında bir ilke imza attı. 7 yıl süren zorlu çalışmalar sonrası depreme ve yangına dayanıklı, ısı yalıtımlı yeni Horasan harcıyla yapılmış hazır konutları üretti. Türk Patent Enstitüsü’nde patentini aldı.
Türk Patent Enstitüsü’den 22 Şubat 2016 tarihinde \"Yeni Horasan Harcı Hazır Konut\" patentini alan Müteahhit Numan Zincirkıran, inşaat yapımında Türkiye’de bir ilki başararak yeni bir kapı açmış oldu. Özellikle ısı yalıtımında üst düzey bir tasarruf sağlayan konutlar, Doğu Anadolu bölgesinde ağır geçen kış şartları dolayısıyla sektöre taze bir kan akışı sağlıyor.
Ham maddesi Kars bölgesinde yaygın olarak bulunduğu için seri üretimde her hangi bir sıkıntının yaşanmayacağını ifade eden Müteahhit Numan Zincirkıran, duvarlara uygulanan bütün testlerden olumlu sonuç alındığını ve bunun sonucunda kendisine ürünün patentinin verildiğini söyledi.
Numan Zincinkıran, “Yıllarca inşaat sektöründe bir sürü zorluklar, bir sürü engelle karşılaşınca ister istemez insanlar farklı şeylere yöneliyor. Bizde bu konu üzerinde kafa yorduk. 7 yıl uğraştım. Patenti de alınmış bir ürün. Bunun en büyük özelliği bir duvar olarak görülmesin. Bu komple bir perde beton olarak görülebilir. Tarihi eser olarak görülebilir. Isı kaybı sıfır, bu duvarlarla kullanılan evler, okullar, hastaneler de doğalgaz ve diğer yakıt harcamaları sıfıra düşecek. Bu kadar da iddialıyım” dedi.
İnsanların yıllarca tuğla, kiremit, briket derken arayış içerisine girdiklerini ifade eden Zincirkıran, “Bu duvar deprem ve diğer her türlü tehlikelere karşı üretilmiş bir duvardır. Bunlar geçen yıl Emniyet Müdürlüğümüze bariyerler yapıldı. Roketatar ile denendi. Sağlam duvarlardır. Tescillenmiş duvarlardır. Her türlü güvenliği sağlamdır.
Organize Sanayi Bölgesi’nde imalatı devam eden duvarların pürüzsüz dış cephesinde yer alan kabartma motifler, gelişen teknolojiye rağmen birçok makinenin yapamayacağı güzellikte. Demir donatılı duvarlar hazır hale gelmeden önce on farklı aşamadan geçiyor.
20 kişinin istihdam edildiği üretim alanında bir gün içerisinde bir evin duvarlarının hazır hale getirilmesi mümkün olduğu gibi, belirlenen bir arsa üzerine ev bir hafta içerisinde anahtar teslimi olarak yerleştiriliyor.
Zincirkıran’ın en büyük iddiası ise zorlu geçen kış şartlarında yakacak sorununu ortadan kaldıracak kadar duvarlarda ısı yalıtımının mevcut olması. Köy konağı ve taziye evi olarak da kullanılabilecek olan konutlar için ortaya çıkarılan maliyet ise bir daire fiyatının yarısına tekabül ediyor.
Özellikle batıda yaşayan Karslı işadamlarının baba ocağında bir evim olsun diyerek kendisiyle irtibata geçtiklerine dikkat çeken müteahhit Numan Zincirkıran, Cazibe Merkezi Yatırım Programı kapsamında başvurusunu yaptığını ancak yetkililerden bu konuda destek beklediğini de sözlerine ekledi.
IÇ-
YASAL UYARI
YORUM YAZ
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.
BENZER HABERLER